Font Ngalagena

Font aksara Sunda yang dirancang dan diberi nama Ngalagena.ttf oleh Dian Tresna Nugraha ini merupakan font rintisan dalam upaya komputerisasi aksara Sunda ke dalam sistem komputer. Dipublikasikan pertama kali pada tahun 2005 dengan sistem pengkodean karakter set Latin-1.

Metode yang digunakan adalah penjejakan (tracing) manual dengan sumber aksara yang terdapat dalam buku Aksara Sunda yang disusun oleh Undang A. Darsa dkk.. Dengan demikian, aksara yang dikomputerisasi menjadi font Ngalagena adalah hasil penjejakan tulisan tangan natural penyusun menggunakan gaya tipis-tebal.

Font ini menjadi rintisan awal untuk pengajuan standarisasi aksara Sunda ke Konsorsium Unicode, sehingga pada akhirnya aksara Sunda dapat diterima secara penuh dengan standarisasi yang baku. Berikut ini profil font Ngalagena:

Aksara Swara (Vokal)

Capture1

Aksara Ngalagena (Konsonan)

Capture2

Wilangan (Angka)

Capture3

Rarangkèn (vokalisasi)

Capture4

Capture5

Ukuran karakter

Capture6

Gaya Pemformatan

Capture7

Contoh Pengetikan

Capture8

Untuk mengunduh font Ngalagena, silahkan klik tautan berikut:

 

Font ini menggunakan bok karakter Laitn, sehingga tidak memerlukan driver khusus untuk aksara Sunda. Semoga bermanfaat. 🙂

 

 

Tinggalkan Komentar

Ikuti dan bagikan:
0

4 Komentar

Tambah Komentar
  1. Sampurasun, Kang Ilham. Sim kuring ngadeuheus di jomantara pikeun nu kasabaraha kalina… heu…
    Sababaraha minggon kamari, simkuring satekah-polah ngadesain wangun/wanda rupi-rupi Aksara Sunda, sakumaha ideu nu kapungkur kantos dipagunemkeun. Alhamdulillah tos kengeng utrat-otret sababaraha rarancang, nanging nembe 4-5 rarancang anu parantos dialih format janten ” *.ttf ” anu dikempelkeun dina hiji weblog ” http://watesawal.blogspot.com/ ” sareng ” https://www.facebook.com/aksarasundakiwari “. Kukituna neda panalinga tur sarungsum ti kang Ilham, ma’lum sim kuring Blogger nube… ( dadakan ).
    Kalih ti eta Simkuring neda widi ngadamel tautan ka Laman Kg Ilham ieu…
    Akhirulkalam, dihaturanan linggih ka RorompLOG simkuring. hatur nuhun miwah salam baktos.

    KANGGE BARAYA SANES ANU MERYOGIKEUN DOWNLOAD, MANGGA DIHATURANAN SUMPING…

    -wates-

    1. Rampes Kang Wates,
      Alhamdulillah geuning tos medal hasil hese cape kang Wates teh. Tangtos eta hiji prestasi anu ageung ajenna. Mangga, ku abdi urang parios heula. Ari tina wangunna mah abdi kataji pisan, kang. Kanggo rarambat kana web abdi, mangga diwidian pisan.

  2. hoyong instal aksara sunda di hp Android 4.4.4 (kitkat)
    tapi kmh carana kang? Aya tutor jaung data kang?

    1. mangga tingali tutorialna:
      http://www.kairaga.com/font-sunda/panduan/instal-aksara-sunda-di-android

      Intina kedah nginstal Font, sareng kedah nginstal keyboard.

Tinggalkan Balasan ke wates Batalkan balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *

Kairaga.com © 2017
Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com