Tag: basa sunda

Basa Sunda, Basana Urang Sunda (PBII 2010)

21 Pébruari geus ditetepkeun ku UNESCO minangka Poé Basa Indung Internasional (International Mother Tongue Day) pikeun miara basa-basa indung di sakuliah dunya sangkan teu ilang basa jeung panyaturna. Anu dimaksud basa indung téh nya éta basa anu pangmimina psian diajarkeun indung ka anakna. Nya pikeun urang sunda ku basa Sunda, Jawa ku basa Jawa, Jepang ku basa Jepangna, Arab ku basa Arabna jsté. Di Indonesia, basa indung ditangtayungan ku pasal 32 ayat 2 amandemén UUD 1945 anu nétélakeun yén basa daérah mangrupa kabeungharan budaya nasional ditangtayungan ku nagara. Atuh di Jawa Barat sorangan, basa daérah (baca:Sunda) ditangtayungan ku ayana Perda No. 5 taun 2003 ngeunaan pelestarian basa, sastra jeung aksara daerah.

Lanjutkan membaca...

Ikuti dan bagikan:
0
Kairaga.com © 2017
Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com