Plang Jalan Huruf Sunda di UPI

Plang jalan UPI

Plang jalan UPI

Geus sababaraha minggu katompernakeun aya tetenjoan anu beda di lingkungan kampus UPI, manahoreng aya nu robah dina plang jalan anu nanceb di unggal parapatan jeung pengkolan di jero kampus. plang hejo anu asalna ditulis ngan ku aksara latin hungkul (geus barutut deuih) kiwari diganti ku plang make dua tulisan nyaeta huruf latin di luhurna jeung aksara sunda di handapna, siga plang jalan di kota Bandung.

mudah-mudahan we jadi media pikeun diajar maca huruf Sunda.

Tinggalkan Komentar

Ikuti dan bagikan:
0
Updated: 13 Januari 2010 — 08:17

4 Komentar

Tambah Komentar
  1. punten…
    leres pisan kang sae tah, tapi nyaeta tea ulah saukur jadi ‘gambar’ aksara sunda, tong simbolik hungkul kedah ngartos oge maksadna sareng hartosna naon.. ah mantaplah..lanjutkan!

  2. mangga, ari ga- gatot kaca…. 😀
    mugi-mugi wé nya, margi éta mah gumantung sikep nu maosna, naha badé dianggap gambar atanapi minangka kabeungharan budaya sunda…
    sugan wé atuh apal ngejah “ja-la-n”-“ja-la-n” waé mah..

  3. Naha bet aksara latin heula terus aksara sunda?
    Sakali-kali mah aksara Sunda heula atuh nu di luhur na teh.

    1. numawi kang, sanés simkuring nu gaduh hajatna…
      kahoyong mah kitu pisan simkuring gé.

Tinggalkan Balasan ke syamtastic Batalkan balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *

Kairaga.com © 2017
Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com