Tag: prasasti

Membuat Font Aksara Sunda Kuna

Aksara Sunda Kuna merupakan ragam aksara yang digunakan pada prasasti dan naskah-naskah Lontar Sunda. Saat ini aksara Sunda Kuna sudah tidak digunakan lagi secara luas di masyarakat, namun hanya digunakan dan dimengerti oleh kalangan peneliti dan para ahli pernaskahan dan paleografi Sunda Kuna. Font aksara Sunda yang telah banyak digunakan secara luas merupakan hasil pengembangan […]

Nyukcruk Citarum, tina Prasasti jeung Naskah Buhun

Unggal meuntas ka hiji sasak panjang antara Bandung-Cianjur, sok ras inget ka jaman karajaan baheula nya karajaan Sunda jeung Galuh. Pangna kitu téh alatan waas ka hiji walungan nu jadi saksi kajayaan dua karajaan badag nu kungsi ngawasa di tatar Sunda. Leuwih jauh ngambah alam ka tukang, Citarum nyaksian jayana Tarumanagara. Citarum, saha nu teu […]

Kairaga.com © 2018 Frontier Theme