Kategori: Peristiwa

Lomba Menulis Aksara Sunda, RBS 2013

Lomba menulis aksara Sunda digelar di gedung pusat kegiatan mahasiswa Universitas Pendidikan Indonesia Bandung, hari Jum’at (8/3/2013). Kegiatan yang diselenggarakan dalam rangkaian kegiatan Riksa Budaya Sunda oleh Hima Pensatrada JPBD FPBS ini, merupakan gelaran pertama dalam bentuk lomba, setelah sebelumnya dilakukan eksebisi dan sosialisasi aksara Sunda selama tiga tahun berturut-turut. Lomba ini diikuti oleh 60 […]

Basa Sunda, Basana Urang Sunda (PBII 2010)

21 Pébruari geus ditetepkeun ku UNESCO minangka Poé Basa Indung Internasional (International Mother Tongue Day) pikeun miara basa-basa indung di sakuliah dunya sangkan teu ilang basa jeung panyaturna. Anu dimaksud basa indung téh nya éta basa anu pangmimina psian diajarkeun indung ka anakna. Nya pikeun urang sunda ku basa Sunda, Jawa ku basa Jawa, Jepang […]

Facebook-an Maké Basa Sunda

Ku Ilham Nurwansah Éta nu kaunggel dina jejer ieu tulisan téh mangrupa salahsahiji éksprési dina poster ti para mahasiswa jurusan Basa jeung Sastra Sunda UPI nalika aksi damai helaran ngurilingan kampus. Éta kagiatan téh aya dina sajeroning rangkéan acara miéling Poé Basa Indung Internasional 2010 (international mother tongue day). Sakumna mahasiswa ti Jurusan Pendidikan Basa […]