Driver Keyboard

Driver ini dapat digunakan untuk Sistem Operasi Windows 32 bit dan 64 bit. Layout yang digunakan untuk mengetikkan aksara Sunda Unicode dapat dilihat seperti pada gambar berikut:

Layout Papan Tombol dalam posisi normal
Layout Papan Tombol dalam posisi normal
Layout Papan Tombol dalam posisi Shift
Layout Papan Tombol dalam posisi Shift

23 Komentar

Tambah Komentar
  1. Driver keyboarna teu tiasa di instal kang

  2. Ilham, aksara Sunda revisi 2013 teh teu tiasa didownload geunging?

  3. Punten Kang Ilham, upami ngisi tulisan huruf “n” di akhir kata. kumaha carana?

    1. Tiasa ngetik dina keyboard᮫: “n” + “;” (pamaéh). Hasilna janten “ᮔ᮪”. Contona: Banten –> ᮘᮔ᮪ᮒᮨᮔ᮪

      1. ohhh kantun hurup konsonan na hungkul nya, hurup vokal na janten paeh..
        sunawan –> ᮞᮥᮔᮝᮔ᮪
        hatur nuhun, Kang..

        1. Muhun, leres. Sip, sami-sami.

  4. Min naha abdi masih teu tiasanya, tos install font sareng driver keyboardna tapi angger kitu. 64 bit intel i3

    1. Rupina teu kompatibel kana spek komputerna. Kanggo alternatifna, cobi anggo font anu nganggo blok Latin tina kaca ieu: https://www.kairaga.com/font-sunda

  5. Aslkum sampurasun.. haturan salam pangwanoh kang..kang Ilham dupi nyerat Singkatan ku aksara sunda kumaha?
    Contona pami nyerat STNK, naha sadayana ngangge pamaeh? htr nhun

    1. Waalaikum salam, rampes.
      Kanggo singkatan, saleresna teu acan katangtosan anu baku. Mung bawiraos rupina kedah nganggo pamaeh sadayana. Nyerat STNK janten ᮞ᮪ᮒ᮪ᮔ᮪ᮊ᮪

  6. kok gk ada buat 32 bit kang????

    1. Di dalam paket driver 64 bit juga ada driver untuk 32 bit.

  7. kang pami nginstall dina windows 10 kumaha nya tee tiasa wae?

    1. Nganggo processorna naon? AMD/Intel?

  8. kang, pami edisi revisi tiasa di unduh dipalih mana?

  9. kang punten dupi font Black_Knight tiasa di download d dieu?

    1. Dina web ieu teu acan disayagikeun margi teu acan lengkep aksarana. Ku abdi tos dikintun kana email.

  10. Kang Ilham, font’na janten teu nyamung kna aksara nu di pikahoyong

    1. Font nu mana manawi? margi font Sunda teh aya dua jenis. 1. nu nganggo driver keyboard, 2. nu teu kedah nganggo driver. Duanana gaduh fitur anu benten. Upami lepat nganggona sok janten teu luyu hasilna. Manawi tiasa dijelaskeun masalahna sapertos kumana?

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *

Kairaga.com © 2017
Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com